Logga in

Däck-vd tar över Caverion

Publicerad
27 sep 2016, 09:15

Från däck till installation; Ari Lehtoranta, nuvarande vd för Nokian Tyres, blir ny koncernchef för Caverion och högste chef för bolagets 17 000 anställda.

Caverion är dock långt ifrån obekant för Ari Lehtoranta, då han suttit i bolagets styrelse sedan 2013 och varit styrelseordförande sedan förra året.

– Ari Lehtoranta har gedigen erfarenhet av affärsutveckling. Han uppvisat lysande resultat när det gäller att skapa tillväxt och ökad lönsamhet. Som en ledare är han öppen och karismatisk, en person med förmåga att skapa starka team, där expertis kan paras med behovet av organisationsutveckling, säger Michael Rosenlew, vice ordförande i styrelsen.

I en första kommentar säger Ari Lehtoranta i ett pressmeddelande att Caverion har alla möjligheter att bli marknadsledare.

– Vi har en bra serviceportölj och en bred branschkunskap. Nu måste vi etablera ett ledarskap, en organsation och en affärsmodell som stöttar vårt serviceerbjudande på bästa möjliga sätt. En annan kritisk faktor är närmare samarbete med våra kunder.

Ari Lehtoranta tillträder som koncernchef 1 januari 2017.