Logga in

Storaffär ger Assemblin 800 nya medarbetare

Publicerad
9 aug 2016, 13:57

Assemblin förvärvar Skanska Installation av Skanska Sverige för cirka 225 miljoner kronor. Genom förvärvet övergår Skanska Installations cirka 830 medarbetare på ett 20-tal platser i Sverige till Assemblin. Förra året omsatte Skanska Installation omkring 1,5 miljarder kronor.

Innan förvärvet hade Assemblin drygt 5 000 medarbetare på över 100 orter i Norden. 2015 omsatte Assemblin cirka 7 miljarder kronor.

– Förvärvet av Skanska Installation innebär att Assemblin inom el, VS och ventilation får ännu fler skickliga medarbetare som kan möta kundernas behov och krav över hela landet. Tillsammans bildar vi en mycket stark organisation med stor utvecklingskraft, säger Assemblins styrelseordförande Lars-Ove Håkansson i ett pressmeddelande.

Skanska Installation har liksom Assemblin omfattande erfarenhet vad gäller stora och komplexa projekt.

– Dessutom har Skanska Installation ett välutvecklat koncept för multidisciplinära entreprenader, som ytterligare stärker Assemblins kunderbjudande, säger Lars-Ove Håkanssson.

– Jag vill tacka alla våra fantastiska medarbetare som utvecklat Skanska Installation till en verksamhet med goda framtidsutsikter. För att ta tillvara på potentialen fullt ut är det bäst att en ny långsiktig ägare, fullt fokuserad på installationstjänster, nu tar över stafettpinnen, säger Mats Nyström, verksamhetsdirektör på Skanska Sverige.

Affären kräver godkännande från Konkurrensverket.