Därför får Sverige-vd:n gå

Publicerad 10 aug 2016, 15:06

Thomas Lundin, vd för Caverion Sverige, får med omedelbar verkan lämna sin post. Orsaken är den svaga ekonomiska utvecklingen inom den svenska delen av bolaget, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Efterträdaren är redan utsedd och internrekryterad. 

Det blir Klas Tocklin, 52 år, som övertar vd-stolen. Han har jobbat i bolaget, Caverion och tidigare YIT, under tio år, senast på koncernledningsnivå med ansvar för affärsutveckling. Dessförinnan var han chef för affärsområdet Managed Services. Tidigare har han bland annat arbetat på ABB och TAC Svenska.

– Jag är mycket nöjd över att Klas Tocklin kommer att leda och ta ansvar för Caverion Sveriges verksamhet. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrik verksamhet inom fastighetstekniska system och projekt, särskilt i Sverige. Vi är glada över att få välkomna Klas Tocklin i vår ledningsgrupp”, säger Sakari Toikkanen, interim ordförande och VD för Caverionkoncernen. 

– Jag är mycket nöjd över att Klas Tocklin kommer att leda och ta ansvar för Caverion Sveriges verksamhet. Han har lång erfarenhet av att leda och utveckla framgångsrik verksamhet inom fastighetstekniska system och projekt, särskilt i Sverige.

Sakari Toikkanen, interim ordförande och VD för Caverionkoncernen

Thomas Lundin blev inte långvarig på posten. Han rekryterades 2014 av dåvarande koncernchefen Fredrik Strand, som även han har fått lämna sin post.