Sajt samlar elteknikbranschens jobb

Publicerad 7 apr 2016, 13:51

Alla jobb i elteknikbranschen från hela Sverige har nu samlats och gjorts sökbara på Elinstallatörens jobbsajt. “Vi märker av ett ökande intresse för våra jobbannonser” säger Ivan Ahlenblom, annonschef på Elinstallatören.

Den stora nyheten med Elinstallatörens nya jobbsajt är samarbetet med tjänsten Oxojob vars spindel skannar av Sveriges jobbsajter och samlar ihop alla jobbannonser som är relevanta i just elteknikbranschen. Det har ingen betydelse om annonsen först var publicerad på Arbetsförmedlingen eller Monster, den kommer ändå sammanställas i Elinstallatörens sökbara gränssnitt. Till exempel kan man just nu hitta 31 annonser för arbetsgivare som söker elmontörer

Elinstallatören har länge haft fokus på annonsmarknaden för jobb eftersom tidningens sajt läses av både arbetstagar- och arbetsgivarsidan.

–  En anledning till att vi satsar på det här är ett ökat intresse för våra jobbannonser. Vi känner att vi är på rätt spår.

Det säger Ivan Ahlenblom, Elinstallatörens annonschef sedan ett drygt år tillbaka. Han fortsätter:

– Vi på tidningen har en tanke om att det här inte bara ska handla om lediga jobb utan om en journalistisk bevakning av alt som har att göra med folk på nya poster, karriärtips, utveckling och kompetens.

Elteknikbranschen har idag en mycket låg arbetslöshet och många av branschens företag beskriver i undersökningar att kompetensförsörjning är ett stort problem. Ivan Ahlenblom tror att Elinstallatörens jobberbjudande kan underlätta, just för att tidningen når ut i olika kanaler.

– Utöver papperstidningen upplever vi just nu en stor ökning av trafiken till vår sajt och ett stort intresse för vårt innehåll på Facebook. Vi tror att våra olika kanaler kan optimera förmågan att nå ut i branschen och matcha arbetsgivare och arbetssökande, säger Ivan Ahlenblom.

Se nya jobbsajten här.