Logga in

Ny chef ser potential i försvar och bostäder

Publicerad
2 feb 2016, 16:08

Fredric Dahlgren blir ny distriktschef för Caverion Gotland. Närmast kommer han från en tjänst på Nybergs Entreprenad AB men har tidigare drivit eget inom tele- och databranschen.

Det kommer att hända väldigt mycket på den gotländska marknaden de kommande 3-4 åren. Exempelvis kommer det att byggas en hel del nya bostäder samtidigt som försvaret ska tillbaka till ön.

Det säger Fredric Dahlgren, Caverions nyrekryterade chef för den gotländska verksamheten. När han tillträder i april blir han chef över 60 medarbetare som är stationerade i Visby och Hemse. Han rekryteras från ett dotterbolag till NCC, Nybergs Entreprenad AB där han arbetat som produktionschef. Tidigare har han drivit eget företag inom tele- och databranschen, men går nu alltså in i installationsbranschen.

– Det är en väldigt spännande bransch med stor utvecklingspotential samtidigt som Caverions lokala medarbetare är mycket kompetenta. Jag tror det är viktigt att både bygga ett starkt lokalt team samtidigt som vi drar nytta av hela det stora företagets kompetens, säger Fredric Dahlgren.

Caverion är ett av Sveriges största installationsbolag med 4 000 medarbetare spridda över 100 verksamhetsorter i landet.