Logga in

Elteknikföretag i Nora växte 400 procent

Publicerad
12 nov 2015, 10:10

“Det blev mycket på en gång” sa Stefan Bertilsson, överumplad vinnare av Årets gasellföretag i Örebro län. På tre år har El & Automation i Nora vuxit 439 procent.

Dagens Industris utmärkelse Årets gasell-företag i Örebro län gick i år till El & Automation i Nora. Företaget grundades så sent som 2008 men har nu vuxit till 13 anställda, 16 miljoner kronor i omsättning (2014) och en vinstmarginal på 4 procent. Stora uppdrag under framförallt 2013 är det som ligger bakom den snabba tillväxten, det förklarar vd för företaget Stefan Bertilsson till Nerikes Allehanda.

– Vi hade ett jättelyft 2013 då vi fick mycket jobb och större uppdrag.

El & Automation i Nora jobbar med traditionella elkunder inom industri, företag och hos privatkunder, men de är inte begränsade till just lilla Nora, utan finns över hela landet. Under 2015 har företaget fått jobba mera internt just på grund av den snabba tillväxten, bland annat bytt lokal. Stefan Bertilsson understryker vikten av bra personal.

– Vi har haft en positiv trend under flera år och nöjda kunder som kommer tillbaka. All personal ställer upp även när det har varit mycket, säger han till NA.se.

Vinsten kom lite som en chock, men är givetvis något han ser positivt på.

– Vi har precis flyttat och så kom det här veckan efter, så det blev mycket på en gång, säger han och skrattar, säger Stefan Bertilsson till NA.