Logga in

De är nominerade till Årets Företagare

Publicerad
6 mar 2017, 20:56

Ett expanderande elteknikföretag har chans att bli ”Årets företagare” i Västerås. Firman har vuxit snabbt sen starten för 20 år sen.

RA Gruppen i Västerås startades av Robert Alriksson 1997, därav initialerna i företagsnamnet.

– Jag var 15 år och installerade ett inbrottslarm åt min mormor. Det var grunden till RA Gruppen. Sedan dess har vi haft en maklig tillväxt fram till 2012 då den egentliga expansionen skett, säger Robert Alriksson, vd på RA Gruppen.

Något som tydliggörs av att RA Gruppen har gått från 5 anställda 2012 till 75 anställda i dag.

Expansionen bygger på 50 procent förvärv och 50 procent organiska tillväxt, bedömer Robert Alriksson.

RA Gruppens förvärv ser kortfattat ut så här: 2012 förvärvades Tunby Elektriska AB, 2015 Ransta Elbyrå AB och i maj 2016 SA El & Säkerhet AB.

Omsättning, rensat från verksamhet utanför elteknikbranschen, är cirka 85 miljoner kronor 2015/2016, vilket kan jämföras med 2011/2012 då omsättningen var knappt 7 miljoner kronor.

Och nu är RA Gruppen nominerad till Årets Företagare 2016 i Västerås.

”På kort tid har det lilla elteknikföretaget växt till en välmående koncern där personalens utveckling är lika viktig som företagets tillväxt.”

Ur juryns motivering.

Juryns motivering lyder:

”På kort tid har det lilla elteknikföretaget växt till en välmående koncern där personalens utveckling är lika viktig som företagets tillväxt. Lyckade företagsförvärv har stärkt RA Gruppen vars ledstjärna är att vara nytänkande, utmanande och hålla vad de lovar. Och kunderna nickar nöjt instämmande i takt med utfört arbete och sina nylagda beställningar.”

RA Gruppen tävlar mot ett hälso- och sjukvårdsföretag och en matbutik om titeln. Vem som blir den slutliga segraren avgörs på den så kallade Guldstänksgalan den 16 mars i Västerås.

– Vi ska fortsätta att arbeta aktivt med personal- och företagsutveckling med en fortsatt expansiva strategi. Kortsiktigt är målet 100 anställda och en breddad geografisk närvaro, säger Robert Alriksson och tillägger att rekrytering är en av företagets största utmaningar.