Prisintervall för Bravida bestämt

Publicerad 5 okt 2015, 14:44

En aktie i Bravida kommer kosta maximalt 44 kronor och handeln på Nasdaq Stockholm börjar på fredag nästa vecka. Från imorgon tisdag kan allmänheten teckna sig för köp av upp till 20 000 aktier.

Samtidigt som allmänheten kan anmäla intresse för att köpa mellan 200 och 20 000 aktier pågår en budgivningsprocess för institutionella placerare och det är den som avgör priset inom intervallet 36 till 44 kronor per aktie. Priset meddelas i samband med handelsstarten 16 oktober.

Idag ägs Bravida av Bravissima Holding AB som ägs av investeringsfonder rådgivna av private equity-bolaget Bain Capital Partners. Den nuvarande ägaren innehar 201 miljoner aktier. Med en teckningskurs på 36-44 kronor innebär det att Bravida värderas till mellan 7,3 och 8,9 miljarder kronor.

Det är 70 miljoner, motsvarande 35 procent av aktierna, som säljs. Resten behålls av den nuvarande ägaren. Men erbjudandet kan, enligt prospektet som släpptes på måndagmorgonen, utökas till att omfatta ytterligare 16 miljoner aktier. Dessutom finns en övertilldelsningsoption om 13 miljoner aktier. Totalt kan Bain Capital sälja 49,4 procent av sitt innehav.

Tickern för Bravida på Nasdaq Stockholm blir BRAV.