Stort intresse för nya branschpriset EIO Guld

Publicerad 5 mar 2015, 11:01 | Uppdaterad 7 apr 2021

Antalet nomineringar till Årets elteknikföretag blev fler än förväntat och motiveringarna tyder på att många uppskattar branschens företag. På Elfack i maj får branschen sitt eget pris.

– Utmärkelsen är viktig för stärka yrkesrollen genom förebilder bland framgångsrika företag, säger Charlotte Printz projektledare för EIO Guld.

När EIO Guld nu delas ut för första gången på Elfack i maj får hela elteknikbranschen ett pris att samlas runt.

– Det finns redan pris för energioptimering och hantverkare. Men det har saknats ett helhetsgrepp.

Det säger Charlotte Printz, PR-ansvarig på EIO. Hon berättar att EIO, precis som exemplen i artikeln bredvid, kommer arbeta med två steg i uttagningen av vinnaren för att öka avtrycket i media. Regionala jurygrupper kommer välja ut en finalist från varje region från de dryga 30 företag i hela landet som nominerats. Intresset för tävlingen har slagit förväntan och nomineringar har kommit in från företagsledare, kunder och medarbetare i medlemsföretag.

Vi vill lyfta fram förebilder bland fram de framgångsrika elteknikföretag vi möter varje dag.
Charlotte Printz

Precis som andra branschpriser syftar utmärkelsen EIO Guld – Årets Elteknikföretag till att höja branschen genom att lyfta fram innovativa och inspirerande företag. Den första vinnaren får sitt pris på Elfack den 7 maj.

Varför behövs det här priset?
– För att lyfta fram den viktiga roll som företag och dess medarbetare i elteknikbranschen har i samhället och för att stärka yrkesrollen. Vi vill lyfta fram förebilder bland fram de framgångsrika elteknikföretag vi möter varje dag.