Årets elteknikföretag ska utses i nytt branschpris

Publicerad 14 jan 2015, 11:16 | Uppdaterad 7 apr 2021

Elektriska Installatörsorganisationen (EIO) har inrättat ett helt nytt branschpris: EIO Guld – Årets elteknikföretag. Det ska gå till ett framgångsrikt elteknikföretag som, ”med starkt engagemang för kunder, medarbetare och samhälle, leder och utvecklar sin verksamhet”.

I över hundra år har människan använt och lyckats tämja elektricitet. I dag värmer och ljussätter el hela vår omgivning – den ger komfort, möjliggör nya, energieffektiva tekniker, räddar liv och driver tillväxt. Dessa lösningar finns tack vare en bransch som, dygnet runt och året runt, arbetar för ett eltryggt och energieffektivt Sverige.

Så beskriver EIOs vd Jan Siezing bakgrunden till branschpriset. Han förklarar också att branschen förtjänar att uppmärksammas.

– Vi vill lyfta fram och synliggöra förebilder som inspirerar branschen att satsa på affärsmannaskap, innovation och hållbar utveckling, säger Jan Siezing och fortsätter:

– Elteknikbranschens företag och medarbetare ser till att elinstallationer som sällan syns men som spelar en helt avgörande roll för allas liv, fungerar elsäkert och energieffektivt. På EIO tycker vi att denna bransch förtjänar att uppmärksammans för den viktiga samhällsfunktion den levererar.

De nominerade tävlar om en viktig och prestigefull titel och uppmärksamhet i branschmedia, men också om ett utbildnings­stipendium på 30 000 kronor, att användas inom EUU.

Årets vinnare kommer att koras på Elfack i maj i år. Fram till den 20 februari 2015 är alla – kunder, anställda, leverantörer och elteknikföretagare själva – välkomna att nominera företag på eio.se.

Fem regionala jurygrupper kommer först att utse fem regionala finalister. Därefter utser en nationell jury en vinnare bland dessa fem.

Övriga fyra deltagare som går till final får ett utbildningsbidrag på 5 000 kronor.

För mer information, gå till: www.eio.se/eioguld