Småländsk vinnare av årets KNX Award

Publicerad 17 nov 2014, 14:02

När årets KNX-dag avhölls i Göteborg i torsdags utdelades som brukligt årets upplaga av KNX Award, priset för bästa KNX-installation under 2013. Vinnare blev i år David Jonsson på Davids Elteknik AB i Gnosjö och Dan Gustavsson, Eltech i Växjö AB. De har projekterat och installerat en avancerad KNX-lösning i Garos ombyggda huvudkontor i Gnosjö.

”När Garo bestämde sig för att renovera sitt huvudkontor i Gnosjö var fokus för projektet att skapa en modern inredningsarkitektur, hållbara tekniska lösningar och att öka energieffektiviteten och driftsäkerheten för fastigheten. Valet föll på att använda KNX och utnyttja den mångsidighet som systemet medger,” står det i KNX-juryns motivering som avslutas med lovord till ett lyckat projekt:

”Projektet är en mycket god representant för KNX-tekniken med en innovativ beställare som lever som den lär, en konsultprogrammering samt en installation som med hög kompetens och förståelse satt funktion och enkelhet i centrum.”

KNX-diplom och tillhörande buckla delades ut av Martin Cederström på Rexel, styrelseledamot, och Jan Hammarskjöld, sekreterare i KNX Sweden. David Jonsson tog emot, sekonderad av Magnus Arvidsson som fick representera beställaren, Garo.

Bland övriga nominerade projekt märktes VM-backarna i Falun, Vox Hotell i Jönköping, högstadiet Alfa i Nyköping och kommunhuset i Lund.