Dags att söka stipendium för kvinnor i branschen

Publicerad 29 aug 2014, 10:33

Isabellestipendiet riktar sig till kvinnor som arbetar och vill utvecklas i hantverkarbranschen. Ansökningar för 2014 tas emot mellan den 26 september och 7 september.

Stipendiet, som funnits sedan 2011, är på 20 000 kronor och finansieras genom ett samarbete mellan flera organisationer i näringslivet. Det instiftades av inredaren och programledaren Isabelle McAllister, som många sett i bland annat Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa rummet.

Stipendiet delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen, en ”modern folkrörelse” med fler än 60 000 personer som samarbetar i sociala medier för att sprida kunskap och synliggöra kompetens.

Elektriker, rörmokare, snickare, målare, murare, timmerkvinnor, scenografer, plattsättare, plåtslagare och alla andra hantverkare inom byggbranschen kan ansöka, enligt Isabellestipendiets hemsida.

– Med Isabellestipendiet vill vi uppmuntra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare och lyfta de som redan är yrkesverksamma, säger Johanna Broman, Isabellestipendiets projektledare.

För mer information, se www.isabellestipendiet.se