Logga in

Cecilia Axelsson: ”Fredrik är min i särklass största kritiker”

Publicerad
18 dec 2023, 06:27
| Uppdaterad
15 dec 2023

Han är elsäkerhetsexperten som ser sig som en folkbildare inom el. Vem är Fredrik Byström Sjödin? Vi frågade tre av hans branschkolleger.

Fredrik Byström Sjödin:
”Besserwisser? – Det beror på vem du frågar”

Elsäkerhetsexperten:
Elsäk 2022:3 – ”En bra paragraf, kort men väldigt tung”

Mathias Hultman, elektriker på Jusseryd El & Skog:

Mathias Hultman.

– Jag har bett honom om råd flera gånger, på mess och telefon och är otroligt tacksam över hjälpen som jag fått. Det finns många som tycker och tror i branschen, men det kommer man inte långt med om något skulle hända. När Fredrik Byström Sjödin svarar känner jag inget behov av något paragrafbelägg.

Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert, Installatörsföretagen:

Cecilia Axelsson.

– Fredrik är min i särklass största kritiker som alltid utmanar, ifrågasätter och tvingar fram förklaringar. Det gör det roligt att jobba med honom och får mig att växa. Han är väldigt kunnig och har en oersättlig kompetens när det gäller tolkningar av lagar och regler.  Vi är ett bra team som kompletterar varandra med våra olika bakgrunder.

Joakim Grafström, elsäkerhetsexpert, SEK Svensk Elstandard

Joakim Grafström.

– Fredrik vet alltid något om allt som vi pratar om när vi jobbar med standardisering i de tekniska kommittéerna. Han har ofta bra infallsvinklar som alla andra kanske inte tänkt på och som man behöver överväga. Jag har också känslan av att han alltid har mycket på gång – både med egna idéer och med tekniska frågor som är på tapeten.

Lista:
Ok med dubbelmatad dosa? – och fem andra favoritfrågor till experten