Logga in

Så blir elektrikernas nya löner

Publicerad
9 maj 2023, 17:22
| Uppdaterad
13 maj 2023

I dag, tisdag, stod det klart hur stor löneökning elektrikerna får.
– Ett balanserat, ansvarsfullt avtal, säger Barin Özmen på IN om siffran.

Läs också:
Historiskt högt lönekrav i årets avtalsrörelse

Det nya Installationsavtalet som undertecknades på tisdagseftermiddagen innebär en löneökning på 7,4 procent med ett avtal som löper på två år. Av höjningen kommer 0,2 procent att avsättas till en pensionssatsning.

Barin Özmen

– Det är ett balanserat, ansvarsfullt avtal där båda parter har sett till den viktiga roll som elektrikerna har för energiomställningen, säger Barin Özmen, biträdande förhandlingschef på Installatörsföretagen.

Barin Özmen säger att hon är nöjd med avtalet som innebär att bägge parter fått igenom frågor av värde.

– En stor sak som är viktig för oss är att vi har tillsatt en partsgemensam arbetsgrupp som ska titta på hur vi kan arbeta med rekrytering och och kompetensutveckling för att locka fler till yrket och få ut fler i arbete.

Den nya lönen gäller från 1 maj 2023.