Logga in

Elinstallapodden på Elfack: Knorr på PEN-ledaren och andra expertfrågor

Publicerad
8 maj 2023, 11:03
| Uppdaterad
9 maj 2023

Expertfrågorna är väldigt populära i Elinstallatören. Så missa inte att få uppleva dem live på scen på Elfack tisdagen den 9 maj kl 16:00. Elsäkerhetsexperterna Fredrik Byström Sjödin och Cecilia Axelsson tar upp två frågor som varit extra heta och självklart får ni i publiken ställa era frågor.

Behövs en knorr i änden på PEN-ledaren? Den frågan har diskuterats på Facebook och vi tar upp den även här. När kan och ska man göra knorr, finns det rentav risker?

Läs också:
Knorr eller inte knorr på PEN-ledaren?

Många elektriker missar sammanlagringseffekten vid inkoppling av solcellsanläggningar. Vad är det som gör att det går, och vad händer när det går att plocka 50 A ur en anläggning som är dimensionerad för 25 A.

Samtalet sänds även som podd.

Läs också:
Vad gäller egentligen om sammanlagringseffekten?

.