Logga in

Allt om Elfack 2023

29 nov 2023

Fem hot mot PUS-ningen

Har du koll på inkommande rör? På om armeringen i bottenplattan är att betrakta som berörbar? Det finns flera sätt att sabba potentialutjämningen. Här går vi igenom fem av dem. 

12 jun 2023

”Smidig för folk som springer uppe på tak”

Skulle ni kunna tänka er ha verktygen i en rygga i stället för en låda?

8 jun 2023

Blir det fler jordfelsbrytare efter laddbox-gate?

I mitten av juni ska Easee svara på hur de ska lösa de problem som Elsäkerhetsverket lyfte i samband med försäljninsförbudet. Men vad betyder hela den här historien för de laddboxinstallationer som görs i dag. Ska alla laddboxar installeras med jordfelsbrytare nu?

7 jun 2023

”Det är så många funktioner i den här som andra har tappat”

ABB har börjat sälja TM Elprodukters montagelist. Vi besökte Tobias Hallander i ABBs monter på Elfack för att få veta mer om samarbetet – och vad han tycker om de liknande produkterna som finns på marknaden.

11 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Så tolkar du elektrikernas bibel

Jobbar du i branschen bör du ha koll på nya elinstallationsreglerna. Men det är en ordentlig lunta att ta sig igenom. På torsdag 11 maj klockan 14.00 reder vi ut det på Elfacksscenen.

11 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Är batterier lönsamt?

Är batterier lönsamt? Svaret är inte enkelt. Men om du kommer på vårt scensamtal fredagen den 12 maj kl 9.30 lovar vi att du kommer gå därifrån mycket klokare.

9 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Vad händer på laddboxmarknaden?

Försäljningsförbudet mot Easee stoppade Sveriges mest sålda laddbox. Vart tar marknaden vägen nu? Det ska vi prata om på Elfacksscenen onsdagen den 10 maj kl 15.

8 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Likström, konstruktion och andra saker elektrikerna missar på taket

Vissa företag låter bara elektriker göra hela solcellsinstalllationen. Men kan elektriker verkligen allt som behövs för att gör rätt uppe på ett tak? Det pratar vi om på Elfacksscenen onsdagen den 10 maj kl 10.30.

8 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Knorr på PEN-ledaren och andra expertfrågor

Expertfrågorna är väldigt populära i Elinstallatören. Så missa inte att få uppleva dem live på scen på Elfack tisdagen den 9 maj kl 16.00. Elsäkerhetsexperterna Fredrik Byström Sjödin och Cecilia Axelsson tar upp två frågor som varit extra heta och sjävklart får ni i publiken ställa era frågor.

8 maj 2023

Elinstallapodden på Elfack: Nästan alla gör misstag med solceller

Även de mest erfarna gör fel. Varför är det så? Det ska vi ta reda på Elfackscenen, kl 9.30 tisdagen den 9 maj med Richard Nyberg, besiktingsman och Cecilia Axelsson, elsäkerhetsexpert på Installatörsföretagen.