Logga in

Olycka i Göteborg – en brännskadad vid arbete med ny elcentral

Publicerad
9 maj 2022, 14:20
| Uppdaterad
12 maj 2022

En man vårdas för brännskador i ansiktet och på händerna efter en arbetsplatsolycka i morse nära Sahlgrenska sjukhuset.

Uppdatering 12 maj 2022

– Lyckligtvis har vår montör klarat sig relativt bra, vilket vi är glada över. Han träffades av en ljusbåge som orsakade delhudsbrännskador på armar och i ansiktet, men det verkar som om brännskadorna är ytliga. 

Det skriver Åsvor Brynnel, kommunikationschef på Assemblin, i ett mejl.

Från 9 maj:

Fyra anställda vid Assemblin arbetade med kontroll före idrifttagning av en ny elcentral i morse när en olycka inträffade i sjutiden. Polis och ambulans larmades till olycksplatsen på Medicinergatan i Göteborg. 

Olycksstatistik:
Drastisk minskning av sjukdagar efter elolyckor

Statistik
Elnät stod för 12 av 17 dödliga elolyckor bland elyrkespersoner

En av dem skadades allvarligt men inte livshotande i olyckan. Polisens händelserapport beskriver att ett elskåp exploderat och fattat eld och en person fick brännskador i ansiktet och på händerna. Den brännskadade mannen vårdas ännu på sjukhus för sina skador.

– Vi har inte kunnat prata med den medarbetare som blev allvarligt skadad. Bara de närmast anhöriga har släppts in till honom ännu. 

Det säger Åsvor Brynnel, kommunikationschef på Assemblin. 

– I nuläget vet vi inte mycket om den här olyckan. Nu arbetar vi med att se till att de närmaste får den hjälp och stöd de behöver. Vi har stoppat arbetet vid olycksplatsen, anmält olyckan till Arbetsmiljöverket och nu handlar det för oss om att försöka förstå vad som hänt och varför, säger Åsvor Brynnel.