Logga in

Instalco köper i Östersund –”två fina och nischade bolag”

Publicerad
17 jan 2022, 15:28
| Uppdaterad
24 jan 2022

Två specialister på trafiksignaler och gatubelysning blir nu en del av Instalco. Totalt omsatte bolag och dotterbolag cirka 50 miljoner kronor det gångna året. 

Text

Instalco förvärvar TC-Kraft AB med dotterbolaget Z-Signaler AB, båda med huvudkontor i Östersund. Den gemensamma omsättningen det senaste verksamhetsåret var cirka 50 miljoner.

Reaktion på förvärvsvågen:
”Det blir snart inga mindre företag kvar”

Stora bolag
24 installationskoncerner: Så ser deras omsättning och tillväxt ut

– TC-Kraft med Z-Signaler är två fina och nischade bolag som passar väl in i Instalco. Därigenom växer vi inom området el, kraft, gatubelysning och trafiksignaler och vi stärker vår närvaro i Östersundsregionen och tar ett steg mot att bli helt multidisciplinära i området, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

TC-Kraft grundades 2010 och har 25 anställda. Bolaget jobbar mot företag inom de huvudsakliga områdena installation av hög- och lågspänning, gatubelysning, vattenkraft och elmätarunderhåll. En mindre del är riktad mot privatmarknaden bland annat genom en elbutik i Hammarstrand.

Z-Signaler med sex anställda arbetar inom trafikteknikbranschen, med hela Sverige som arbetsfält. Företaget startades hösten 1993 och ägs sedan 2019 av TC-Kraft. Bolaget är specialiserade på trafiksignaler, gatubelysning, väderstationer, trafikmätning och trafikskyltar.

Läs också:
Instalco förvärvar Linköpingsbolag som ska fusioneras med APC

– Vi ser fram emot att bli en del av Instalco för att kunna ta nästa steg med våra bolag. Det är också kul att kunna ta in en ny nisch som installation av trafiksignaler i Instalco, säger Tobias Östlin, vd i TC-Kraft.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i TC-Kraft AB och Z-Signaler AB med tillträde 12 januari.