Logga in

Månadens tårtkalas: ”Vad roligt att ni kommer till oss!”

Publicerad
1 mar 2021, 11:01

Vem behöver inte uppmuntran i pandemitider? Elinstallatörens chefredaktör tog med en tårta och besökte Lidingö Elektriska.

Det krävs en del planering för att kunna äta tårta tillsammans så här i pandemitider. Men samtidigt behövs uppmuntran desto mer så vi lät inte svårigheterna bli ett hinder.

Ja, nöjet med tårtan är även på chefredaktörens sida. Det blir lite ensamt ibland på hemmakontoret och med enbart digitala möten. Så jag köpte tårta på mitt lokala bageri och sökte sällskap via vår Facebooksida. Flera tårtsugna runt om i landet hörde av sig och den här gången var tiden lite knapp så kort restid fick prioriteras och sällskapet blev elektrikerna på Lidingö elektriska utanför Stockholm.

Fler som har fikat med chefred: El-doktorn i Tyresö fick första tårtan

Mer ätbart: Svårt sälja sallad till elektriker 

– Vad roligt att du kommer till oss. Vi samlas aldrig allihop annars i dessa tider, säger Christina Riis Sevebo, vd i familjeföretaget och den som svarade på min tårtfråga.

Vi möts på Breviks idrottsplats på Lidingö där firman haft uppdrag med fasadbelysning och med radiatorer och belysning i omklädningsrummen. Det jobbar 16 personer på företaget och tio av dem, de som jobbar i närheten, kommer till tårtan. 

För att inte vara för många på ett ställe blir det två tårtstationer på idrottsplatsen. Christina Riis Sevebo är van att tänka corona-anpassat.

– Vi tar in praktikanter och lärlingar men när vi behöver anställa någon med erfarenhet, då är det svårt. 

Christina Riis Sevebo, vd

– Vi blandar inte personal utan man jobbar tillsammans med samma kolleger hela tiden och inga stora samlingar. Vi har inte haft något större utbrott av sjukdom bland våra anställda, säger hon.

Några julbord eller personalfester har det inte blivit men Christina Riis Sevebo är tacksam att jobben rullat på. Det har funnits att göra för alla medarbetare under pandemin, till och med gott om jobb men man har inte velat anställa utan är lite försiktig med det nu. Men så småningom räknar företaget med att ta in fler elektriker och det är en stor utmaning.

– Vi tar in praktikanter och lärlingar men när vi behöver anställa någon med erfarenhet, då är det svårt.

Företaget jobbar över hela Stockholm även om de allra flesta jobben görs på Lidingö som är en egen kommun med 48 000 invånare så där finns många uppdrag. 

– Kommunen har också försökt att tidigarelägga en del jobb som vi utför nu och det är bra, säger Christina Riis Sevebo.

Det var hennes farfar som startade Lidingö elektriska 1933. Hon har jobbat i företaget sedan 1989 och varit vd sedan 2001. Hon driver företaget tillsammans med brodern Anders Sevebo. Förra året omsatte de 27 miljoner kronor.

– Vi försöker att hålla kvar känslan av att det är ett familjeföretag, säger Christina Riis Sevebo.

Och visst är stämningen god på idrottsplatsen. Fattas bara annat när Elinstallatören kommer med tårta.