Logga in

”Ingen vill tillverka min klammer”

Publicerad
10 dec 2020, 05:45
| Uppdaterad
22 mar 2021

På Elfack 2019 fick Dan Lundqvist stipendium från Schneiderfonden för sin idé till smarta klamrar. Dan hoppades få ut sin produkt på marknaden, men han har haft svårt att hitta en intresserad tillverkare.

Vi träffade de nyblivna stipendiaterna på Elfack 2019:
Jämställdhet och snabb klamring prisas

Han tröttnade på skärsår från vassa kanter:
Elektrikern Tobias satsade familjens besparingar på ett bättre kabelavslut – prisades

— Först var Schneider Electric intresserade av mina klamrar så jag skickade prover och underlag till dem. De tog upp min idé i ett produktråd där det visades intresse, men sedan hände det inget mer. Det var visst någon produktchef högre upp i hierarkin som tyckte att det redan fanns klammer så det räckte på marknaden, berättar Dan Lundvist.

Då tog han kontakt med en annan tllverkare som menade att det skulle bli svårt att lära elektriker att börja jobba med en annorlunda typ av ­klammer. Dan Lundqvist låter lite ­uppgiven när han beskriver sina svårigheter och han tycker det är synd att det i princip bara är hans egna arbetskamrater på Bravida i Skellefteå som har sett och prövat den annorlunda klammerlösningen.

Klamringsavstånd – en tydlig identitetsmarkör enligt Henric
”Den som umgås med elektriker har hört det förut…”

Men Dan Lundqvist ger inte upp utan hoppas fortfarande på att intresset ska vakna!