Logga in

Elektrikern Tobias satsade familjens besparingar på ett bättre kabelavslut – prisades

Publicerad
14 maj 2019, 09:40

Han tröttnade på skärsår från vassa kanter på kabelskydden och bestämde sig för att satsa allt på sin idé. Men det gick trögt att få grossisterna att nappa. Men elektriker gillade produkten – så mycket att han nu belönades med publikens pris.

Tobias Hallander är elektrikern från Landskrona som tröttnade på att skära sig på vassa avslut på kabelskydden, sålde allt han och sambon ägde och satsade på att ta fram avslut, böjar och T-rör till kabelskydden.

Till en början fick Tobias kalla handen från grossisterna så han gav bort sin produkt till alla elinstallatörer han kände. Resultatet blev enbart hurrarop.

Mässnyhet som spar tid: “Upp till 80 procent tidsbesparing jämfört med skruvmontage”

På Elfack hittar vi honom i PM-Flex monter. Där visade han stolt upp vad han åstadkommit, ett sortiment av avslut och andra tillbehör till kabelskydden, alla tillverkade i det korrossionssäkrare materialet Magnelis där aluminium och zink ingår i själva gjutgodset.

– Det är ett betydligt beständigare rostskydd än den traditionella ytgalvaniseringen, förklarar Tobias för Elinstallatören.

Många undrar: Vad är så magiskt med Plejd?

Han berättar att det tog honom tre år att gå från idé till färdig produkt och att produkten, som han döpt till Emtotech, nu är patentskyddad. Den har mottagits oerhört väl av de elektriker som fått provat den.

Till en början fick Tobias kalla handen från grossisterna så han gav bort sin produkt till alla elinstallatörer han kände. Resultatet blev enbart hurrarop.

Handla när du behöver: Rexel planerar fler nattöppna butiker

Avsluten, T-rören och böjarna finns i flera dimensioner nu. De kan alla monteras ovanpå själva kabelskenan med hjälp av klammer, också när kabeln redan dragit igenom. Det gör montaget enkelt och snabbt.

Nu samarbetar Emtotech, som också Tobias företag heter, med PM-flex, som sedan i höstas säljer produkten.

– Vi har också kommit överens om att fortsätta samarbetet med att utveckla fler produkter som underlättar installatörens vardag, säger Tobias Hallander.

 

När mässbesökarna själva fick rösta på de 10 produkter som var nominerade till Elfack Design Awards valde de Tobias och PM Flex kabelskydd till vinnare.

Rätt produkt för rätt ändamål: Har du valt rätt buntband?