Logga in

Därför lämnar Schneider Plejd

Publicerad
15 apr 2020, 08:49
| Uppdaterad
8 apr 2021

Försöken till konkreta samarbeten nådde inte fram. Schneider Electric har sålt av hela sitt innehav i uppstickaren Plejd.

Plejd AB fick under tisdagen information om att den tidigare storägaren Schneider Electric har avyttrat hela sitt innehav i Plejd. Det skriver Plejd i ett pressmeddelande. Transaktionen skedde utanför börsen till ett antal institutionella investerare, däribland Andra AP-fonden, Handelsbanken Fonder och Humle Kapitalförvaltning.

Köpte in sig 2018
Så mycket drar Plejd in på Schneiders kärleksaffär

Historien bakom Plejd:
Plejdgrundaren: ”Folk sa till oss att elektriker är konservativa, och den där kommer de inte att gilla”

– Vi är väldigt tacksamma att ha haft Schneider Electric som storägare i bolaget. Vi har gemensamt med dem försökt under dessa år att hitta ett djupare samarbete mellan bolagen både kommersiellt och tekniskt. De kontaktytor som fanns mellan bolagen nådde under denna period inte fram till mer konkreta samarbeten. Vi har full förståelse att Schneider nu säljer av sitt innehav då ett djupare samarbete var en av huvudpelarna som ägandet byggde på. Vi tackar för deras tid och bidrag som storägare i bolaget, skriver Plejds vd Babak Esfahani i ett uttalande.

Schneider Electric hade före avyttringen 1 400 000 aktier i Plejd AB vilket motsvarade cirka 13,75 procent av antalet aktier och röster. Schneider har nu inga aktier kvar i bolaget.

Schneider-vd:n om försäljningen:
”Marknaden kommer vilja ha öppna system”