Logga in

”Vi på Elinstallatören vill guida läsarna till fina solcellsaffärer”

Publicerad
17 sep 2019, 13:02

Utbyggnaden av solcellsanläggningar sker i allt snabbare takt. Det ger affärer till alla elinstallatörer som tar hjälp av tidningen Elinstallatören för att haka på tåget. Vi ger dels ut rapporten ”Fånga Solen — Solcellsrapporten 2019” och är med och anordnar Solcellsdagen 2019 på Elmässan i Kista.

Hela världen står inför en gigantisk klimatutmaning. Att ställa om från fossil till förnybar energi är ett av många sätt att möta den här utmaningen. Utbyggnaden av solcellsanläggningar sker i rasande fart runtom i världen.

Sverige ligger efter men marknaden blir allt större.

Brist på elektriker hot mot sol­celler, ladd­infrastruk­tur och energieffektivisering

– Det är viktigt att elinstallatörerna kommer in tidigt i de här projekten och kan se till att anläggningarna byggs säkert. Det är en marknad för proffs som branschen inte bör släppa ifrån sig. Och eftersom det är en växande marknad finns det en bra chans till många goda och långsiktiga affärer, säger Fredrik Karlsson, chefredaktör på Elinstallatören.

– Det är viktigt att elinstallatörerna kommer in tidigt i de här projekten och kan se till att anläggningarna byggs säkert.

Därför gör Elinstallatören en stor satsning på fördjupande information om solcellsanläggningar för alla elinstallatörer den här hösten.

– Vi vill guida läsarna till fina solcellsaffärer, fortsätter Fredrik Karlsson.

Dina gamla takpannor kan kläs in i solceller – och 6 andra solceller som ser ut som vanliga tak

Det sker dels med en rykande färsk rapport ”Fånga solen — solcellsrapporten 2019”, som du kan köpa här.

– Rapporter är ett helt nytt sätt för oss att presentera viktig information till läsarna. Vi använder vår kunskap som journalister och går på djupet inom ett ämne – i det här fallet solcellsmarknaden – för att hjälpa företagen att fatta affärsbeslut, säger Fredrik Karlsson.

Vår andra solcellssatsning är som medarrangörer till Solcellsdagen 2019. Det är Elinstallatören och Installatörsföretagen som står bakom ett späckat seminarieprogram under en heldag på Elmässan i Kista, 16 oktober.

Johan sparade pengar på att välja solceller som ser ut som ett vanligt tak

Där möter ni företagen som lyckats på solcellsmarknaden, tekniska experter och de som kan allt om marknaden. Anmäl dig direkt här.