Logga in

KNX Award-vinnaren: ”Helt otroligt att få priset efter 15–20 år med KNX”

Publicerad
8 maj 2019, 12:22

Ett nytt operationscentrum vid Sundsvalls sjukhus blev det projekt som tilldelades årets KNX Award. Priset gick till konsulten Anders Hägglund på Ramböll i Sundsvall som projekterat KNX-lösningarna för det nya centrumet.

Fem projekt var nominerade till KNX Award i år och av dem var det Sundsvalls sjukhus nya operationscentrum som vann. Elkonsulten Anders Hägglund på Ramböll i Sundsvall var den som mottog priset, som erkänsla för sitt arbete med att projektera KNX-installationerna. I operationscentrum styrs bland annat belysning, nödljus, olika larmer och dagsljusregleringar med KNX.

Läs mer om smarta hem: Plejdgrundaren: ”Folk sa till oss att elektriker är konservativa, och den där kommer de inte att gilla”

Anders Hägglund var påtagligt rörd efter prisutdelningen.

– Det är helt otroligt att vårt projekt vann och att ha fått det här prestigefyllda priset efter 15–20 års arbete med KNX. Projektet blev så lyckat eftersom vi gjorde ett omfattande arbete tillsammans med beställaren med att hitta de bästa lösningarna. Själv har jag alltid varit starkt teknikintresserad och tycker om KNX eftersom jag inte kan se några gränser för vad tekniken kan användas till.

– Och redan nu är vi i gång med en ny KNX-lösning för sjukhusets nya onkologiavdelning.

Tidigare har Anders Hägglund projekterat och programmerat Rambölls nya lokaler i Sundsvall med KNX. Det var en bra referens när han sålde in standarden för det nya sjukhusprojektet.

Läs också: ”Plejd bryggar gapet mellan KNX och Clas Ohlson-prylar”

– Och redan nu är vi i gång med en ny KNX-lösning för sjukhusets nya onkologiavdelning, förklarade Anders Hägglund.

De övriga fyra nominerade projekten var ett villaprojekt, kvarteret Solbacken, i Landvetter; hotell- och restaurangprojektet the Lodge i Lund; nya ankomsthallen vid Bromma flygplats och ett stort projekt vid akademiska sjukhuset i Uppsala.