Logga in

”Det rök ju överallt”

Publicerad
7 jan 2019, 08:42

Prisbelönta fotografen Sören Håkanlind berättar om omslagsplåtningen för Elinstallatören på Pusterviks rockklubb.

Det skulle handla om vätgas, huvudreportaget i Elinstallatören nummer 12/2018. Vi vet att det är ett ämne som engagerar er läsare.

Hans-Olof Nilsson har varit med tidigare i Elinstallatören och berättat om sin villa som är självförsörjande på energi tack vare vätgas i källaren. Nu har hans koncept börjat få spridning och Charlotta von Schultz och Henrik Sannesson hade åkt med Hans-Olof Nilsson för att se detta på plats.

Texten var intressant och bilderna bra.

Men det fattades något, tyckte Sofie Båtmästar som gör layouten av tidningen: Den där bilden som sticker ut och direkt på omslaget fångar läsarna. Men hon hade en idé, som alltid. Hans-Olof skulle fotograferas i en studio, som hiphopare. Uppdraget gick till fotografen Sören Håkanlind i Göteborg. Vätgasgurun skulle ha skinnjacka, solglasögon och så lite blingbling. Gärna ett H i guld för vätgas. Och en sak till: Sören fick också uppdraget att hitta en rökmaskin, röken skulle symbolisera vätgas (som visserligen är osynlig, men allt för konsten).

Läs mer: Framtidens elbil har både batteri och bränslecell

Det gällde ju bara att få med Hans-Olof på idén. Inga problem. ”Fräckt”, tyckte Hans-Olof. Vätgasen är en rebell, en utmanare till etablerade system. Precis som hiphopen.

Sören Håkanlind är inte den som bommar ett fotouppdrag. Han hyrde in sig på Pusterviks rockklubb i Göteborg och fick assistans med rökmaskinen och lät sedan meddela:

– Fredrik, det var lite svårt att kontrollera röken. Det rök ju överallt men jag tror jag fick till några bilder.

– Precis som jag tänkt! Utbrast Sofie Båtmästar.

Elstudion: Hans-Olof berättar om sitt energisystem i vår tv-intervju

Vi andra på Elinstallatören kunder bara konstatera att det var ett fantastiskt omslag.

Särskilt man ändå imponeras av Hans-Olof Nilsson som bjöd på sig själv och ställde upp på idén.

Och missa inte artikeln, det är en intressant energilösning Hans-Olof Nilsson står bakom.

Audi har en liksom Toyota och Hyundai. Så funkar vätgasbilen