Logga in

Installationer i sjukhus värda 70 miljoner kronor

Publicerad
13 dec 2018, 10:38

Instalcobolaget APC Elinstallatören har fått i uppdrag att göra elarbeten vid utbyggnaden av Universitetssjukhuset i Linköping. Uppdraget gäller utförandeentreprenad med Region Östergötland som beställare.

PRESSMEDDELANDE FRÅN APC ELINSTALLATÖREN:

Vid Universitetssjukhuset i Linköping byggs en ny sjukhusbyggnad med lokaler för psykiatri, beroendevård, utbildning och forskning. Ordervärdet för APC:s installationsarbeten uppgår till cirka 70 miljoner.

Kontroversiell order: De installerar i polishuset i Rinkeby

Det nya huset, Tinnerbäckshuset, ska ersätta verksamheternas nuvarande lokaler och ge en modern vårdmiljö för patienter som idag vårdas i olika byggnader på och utanför sjukhusområdet. Uppdraget för APC gäller nyinstallationer av el-, kraft- och telesystem i den första etappen av den nya byggnaden och projektet som nu startat ska vara klart i slutet av 2020.

Order: Multiorder i norr till Assemblin

– Det är ett omfattande arbete och vi är självklart stolta över att få fortsatt förtroende att leverera åt Region Östergötland som vi har ett långt samarbete med, säger Anders Lindén, VD på APC.

Mer svenska sjukhus: ”Projektet var för stort för en enda aktör”

Tinnerbäckshuset kommer att byggas som ett passivhus. Byggnadens uppvärmning ska till största delen ske genom att använda den värme som alstras av utrustning och personer som vistas i huset. Byggnaden kommer också att självproducera en del av sitt energibehov genom solceller på taket.

Så slår kusinen från landet jättarna från stan

När byggnaden är klar kommer det att vara en av Sveriges energisnålaste sjukhusbyggnader som har målet att uppnå certifieringen ”Miljöbyggnad Silver”.