Logga in

Elfelskalendern lucka 21: Markslangen var skarvad och delad i en klyka

Publicerad
21 dec 2018, 06:00

En märklig rördragning som kunde orsakat mycket bekymmer på sikt, väckte i somras stort intresse i Facebookgruppen Inget elfel, men…

När elmontören Mattias Spännar i Ludvika skulle koppla el och larm till en dräneringspump vid ett fjärrvärmeverk stötte han på en ovanlig rördragning. Markslangen på 50 millimeter var skarvad och delad i en klyka.

– Den här kopplingen kan ge stora problem i framtiden, när rören är nedgrävda. Om någon vill ändra dragningen genom rören går det inte att se var den kommer ut. Då får man gräva upp allt igen, säger Mattias Spännar.

Läs hela artikeln om klykan här. Några kommentatorer ger faktiskt rördragningen godkänt.

Läs också: Hmm… finns det något elfel här?