Logga in

Elfelskalendern lucka 19: Arma-otur på 72 meters höjd

Publicerad
19 dec 2018, 06:00

Lennart Nilsson är tv-teleteknikern som jobbar extra med hinderljusbyten med Umeå som bas. I Facebookgruppen “Inget elfel, men…” lade han upp en bild av en armatur som tagit en hel del stryk. Han skrev en sardonisk kommentar om varför slikt alltid händer på fredagar, och att han var tvungen att klättra ner, gå 2 kilometer på snöskor och köra 8 mil för att planera om jobbet. Så varför, undrar vi på Elinstallatören, hade han inte med sig armaturen upp?

– I 29 fall av 30 handlar det om att byta lampa. Därför har man inte med sig reservdelar upp, det är rätt jävliga förhållanden nu och man vill helst undvika ett armaturbyte om man kan. 

– Det är rätt jävliga förhållanden nu.

Förhållandena är alltså att det är som ett värre konditionspass att ta sig till masten, att man måste klättra upp med 10–15 kilo utrustning och sedan utföra bytet i 11 minusgrader och att varenda pinal måste vara fastbunden.

– Det är inte läge att klättra ner för att du inte hade rätt skruvmejsel med dig och tappar du en mutter så ser du den aldrig igen.

Läs hela artikeln om Lennart Nilssons äventyr på höga höjder här.

Läs också: ”Den där lampan, blir den mycket mörk när man släcker den?”