Logga in

Elfel går bananas över obehörigt arbete

Publicerad
11 sep 2018, 11:02

Tre obehöriga elektriker fångades på film när de helt utan konsekvenstänkande lekte med ett vägguttag. “Locket smällde ner över fingrarna men han gav inte”.

Industrielektrikern Dennis Nilsson besökte Tropikariet i Helsingborg och såg i Sydamerikarummet hur tre av aporna samlades vid en plats uppe i taket. Han gick dit och tog snabbt fram mobilkameran.

– Tyvärr fick jag inte med när en av dem smällde ner locket över fingrarna så att den satt fast. Men den gav sig inte utan fortsatte undersöka vägguttaget.

Mer el och djur: Här blir Topsy elektrifierad

Filmen lockade fram Elfels ordvitsare som gick bananas i kommentarsfältet. AP 44 skriver en. Någon annan undrar hur det är med behörigheten varpå ytterligare någon skriver ‘skit i samma, vad tar de i timmen och när kan de börja’ som en kommentar till den berömda kompetensbristen.

El som hästarna gillar: Potentialutjämnat stall

Aporna, gyllenhuvade lejontamariner skuttar runt fritt i rummet. Man ska inte klappa dem berättar Dennis Nilsson men det hindrade inte aporna från att ta en genväg i rummet genom att hoppa ner på någons axel innan de hoppar vidare.

Den stora frågan, var det petskyddat?

– Jag hoppas det. En av dem öpnade locket och stack in huvudet. Skulle de komma i kontakt med spänning är det finito, en så liten en tål knappast 230 Volt.

Dennis tänkte direkt på Elfel när han såg aporna och vägguttaget. Dessutom uppmärksammade han Tropikariet om att aporna var utsatta för en potentiell elfara.

Video: Ardennerhäst drar kabel på RV Electro