Logga in

Detaljhandel fokus för Instalcoförvärv

Publicerad
28 feb 2018, 09:37

Instalco köper Rikelektro med kunder som Åhléns, XXL och Gina Tricot och är verksamma i Sverige, Norge och Finland. Bolaget omsätter 60 miljoner kronor och har 35 anställda.

PRESSMEDDELANDE FRÅN INSTALCO

Rikelektro bedriver verksamhet i Sverige, Norge och Finland, med kontor i Umeå och norska Halden. Med 35 anställda levererar bolaget tekniska installationer som el, tele och data med specialisering mot detaljhandel. Bland kunderna finns Åhléns, XXL, Gina Tricot och Kicks. För verksamhetsområdet 2017 uppgick omsättningen till cirka 60 miljoner kronor.

Läs mer: Så mycket bidrog Instalcos 18 förvärv 2017

– Med Rikelektro fortsätter vi expandera i Sverige, Norge och Finland. Rikelektro har uppvisat stabil och god lönsamhet under många år, och präglas av ett moget ledarskap som passar väl in i Instalco, säger Robin Boheman, förvärvs- och affärsutvecklingschef i Instalco.

Rikelektro Holding AB består av dotterbolagen Rikelektro AB och Rikelektro AS vilka båda ingår i förvärvet. Rikelektro bildades 2005 av Richard Masiello och Kim Eriksen, som kommer fortsätta i sina VD-roller för respektive bolag.

– Vi är ett expansivt företag med en stark framtidsvision. Som en del av Instalco för vi nya möjligheter att fortsätta växa, samtidigt som vi kommer in i koncernen med en ny typ av kunder som de andra Instalcobolagen också kan ha nytta av, säger Richard Masiello och Kim Eriksen.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Rikelektro AB och Rikelektro AS med tillträde idag den 27 februari 2018.

Läs mer: Det här är Sveriges största installationsbolag