Logga in

Instalco köper i Västerås

Publicerad
11 jan 2018, 09:26

Elinstallationsföretag 3EL i Västerås blir en del av Instalco. Bolaget har 30 anställda och omsatte uppskattningsvis 75 miljoner kronor under 2017.

– Med 3EL fortsätter vi växa inom elområdet och expanderar i affärsområde Norr. 3EL har uppvisat stark tillväxt med god lönsamhet sedan start, och kommer bli ett bra komplement till våra befintliga bolag i regionen, säger Johan Larsson, affärsområdesansvarig Norr för Instalco.

3EL (Trel AB) grundades 2011 av Tony Wilhelmson, Magnus Barlund och Marcus Svanfelt. Företaget projekterar och utför alla typer av elinstallationer från mindre servicejobb till stra entreprenader. De verkar inom bostadsproduktion, offentlig förvalning, sjukhusm kontor och industrilokaler. Företaget har 30 anställda och en preliminär omsättning 2017 om 75 miljoner kronor.

– Det känns mycket bra att bli en del av Instalco och få möjlighet att fortsätta vår tillväxtresa genom samarbete och erfarenhetsutbyte med de andra företagen i gruppen. Genom detta får vi också tillgång till en resursstark grupp. Vi hoppas också att våra medarbetare ska vidareutvecklas genom alla de centrala utbildningsinitiativ som finns i gruppen, säger Tony Wilhelmson, VD för 3EL.

Instalco köper 100 procent av aktierna, tillträdet skedde den 10 januari 2018.