Logga in

Instalcos shoppingrunda i väst fortsätter

Publicerad
19 dec 2017, 14:19

Instalco köper Elektro-centralen i Göteborg. Det är ett elteknikbolag med 150 miljoner kronor i omsättning som gör service inom el- tele och data och entreprenader inom automation, bygg och högspänning.

Ägarna, vd Morgan Linde och marknadschef Joakim Jörenius, säljer till Elektro-centralen i Göteborg till Instalco. Duon blir kvar i sina roller i bolaget även efter Instalcos förvärv.

– Under de senaste 10 åren har vi byggt upp och utvecklat verksamheten inom Elektro-Centralen. Vi har en stark lokal anknytning i Göteborg och vi ser att vi blir ett bra komplement till de andra Instalcobolagen i regionen., säger Morgan Linde.

Företaget med 95 anställda och 150 miljoner kronor i omsättning äger fyra dotterbolag och alla ingår i Instalcos köp. Det rör sig om ett larm- och säkerhetsföretag, ett data och fibernätsbolag, ett entreprenadbolag för el- och belysning och ett dotterbolag som sysslar med service och installation.

– Förvärvet av Elektro-Centralen gör att vi växer ytterligare inom elsegmentet och expanderar i vårt affärsområde Väst. Elektro-Centralen är ett stabilt bolag med god lönsamhet och med ett moget ledarskap som passar väl in i Instalco-modellen, säger Per Sjöstrand, Instalcos vd.

Tillträdet skedde den 18 december.