Logga in

De installerar i polishuset i Rinkeby

Publicerad
31 okt 2017, 10:17

SVT rapporterade i mars om att byggföretag av säkerhetsskäl avstod från att delta i byggandet av en ny polisstation i Rinkeby i Stockholm, en nyhet som ifrågasatts. “Vi är glada att få möjlighet att delta med våra installationsarbeten”. säger vd:n Thomas Ericsson vd för Ohmegi Elektro som fått installationsordern tillsammans med Rörgruppen. 

Det är Rörgruppen och Ohmegi Elektro, bägge dotterbolag till snabbväxande Instalco, som ska delta i byggandet av den nya polisstationen i Rinkeby i norra Stockholm. Bygget är omskrivet efter att SVT rapporterat att det skulle vara för farligt att bygga i området, en uppgift som ifrågasatts till exempel i Medierna i P1

Rörgruppens VS-installationer och Ohmegis el-arbeten gäller totalunderentreprenad åt NCC där Familjebostäder är beställare. Det gemensamma ordervärdet för Rörgruppen och Ohmegi uppgår till cirka 55 miljoner kronor.

– Det nya polishuset i Rinkeby är efterlängtat och vi är glada att få möjlighet att delta med våra installationsarbeten, säger Thomas Ericson, vd för Ohmegi Elektro i ett pressmeddelande.

– Rörgruppen och Ohmegi har god erfarenhet av att jobba gemensamt i projekt med våra respektive kompetenser inom el och VS. Vi ser fram mot att vara delaktiga i detta viktiga projekt, säger Göran Johnsson, vd för Rörgruppen i pressmeddelandet.

Uppdraget gäller en ombyggnad av ett befintligt bostadshus som ska göras om till kontor och en tillbyggnad om totalt cirka 14 500 m2.

Fastigheten ska till stor del byggas om invändigt och utvändigt med ny planlösning, anpassad till kontor.

Arbetet kommer att starta nu i höst.