Logga in

Framgång med livscykelprojekt gav Caverion finsk stororder

Publicerad
23 mar 2017, 07:29

Esbo stad, en mil från Helsingfors har tecknat avtal med Caverion om installationer och fastighetsservice för 40 miljoner euro eller 380 miljoner svenska kronor. Det är tredje gången som staden tecknar ett livscykelprojekt med bolaget.

Samtliga tekniska installationer i ett renoveringsprojekt som omfattar två skolor och en förskola och därtill hörande tekniskt underhåll i 20 år, det uppdraget har Caverion fått av Esbo stad. Avtalet är värt 40 miljoner euro eller 380 miljoner kronor.

Det är stadens tredje livscykelprojekt som genomförs tillsammans med bolaget.

– Projektet stärker vår relation med staden, säger Ville Tamminen vd för Caverions finska division.

Ordern omfattar alla tekniska lösningar samt projektledning. Konstruktion utförs av YIT.

Byggstart väntas ske omedelbart och mellan 2018 och 2020 kommer olika faser att färdigställas. Caverion tar då över det tekniska underhållet av fastigheterna, fastighetsskötsel, städning, säkerhet och energiförbrukning med mera. Alla dessa tjänster kommer utföras under byggnadernas hela livslängd.

Total byggnadsyta är 20 000 kvadratmeter och 1500 elever och barn väntas vistas i lokalerna.