Logga in

Ny installationsaktör får totalentreprenad

Publicerad
25 jan 2017, 10:53

Veitech har fått sin första order. Det handlar om tekniska installationer vid nybyggnaden av lägenheter till ett äldreboende i Tyresö. Företaget saknar anställda montörer och har tidigare sagt att de vill “förändra spelplanen för installationsbranschen”.

Veidekkeägda Veitech har fått totalentreprenaden för samtliga tekniska installationer vid bygget av ett nytt äldreboende i Tyresö söder om Stockholm. I projektet ingår en bergvärmeanläggning. Beställare är Veitechs systerbolag Arcona och byggherre är Hemsö.

– Vi har jobbat med projektet från en tidig systemhandling med prissättning och olika systemval under senhösten. Vi landade sedan med en bygghandling och ringade in ett pris, säger Veitechs vd Karl Stenqvist.

Han vill inte ange ordervärdet men har i en tidigare intervju med VVS-Forum sagt att projekt i storleken 20–80 miljoner är lämpliga för företaget.

– Det aktuella projektet ligger i det undre spannet av det. Det är en lämplig storlek att börja med för att kunna lära oss av våra egna misstag.

Läs mer om Veitech: ”Vi bygger en ren tjänstemannaorganisation”

Projektet omfattar nybyggnad om cirka 4 500 kvadratmeter. Byggnaden består av fyra våningsplan med totalt 63 lägenheter för äldreboende och en lägenhet för närstående samt tillhörande sociala ytor.

Seveko VVS Konsult har medverkat vid projekteringen av bygghandlingen. Entreprenadarbetena startar under första kvartalet och projektet ska vara färdigställt i november i år. Veitech anlitar partnerbolag för monteringen, men det är ännu inte klart vilka dessa blir i Tyresöprojektet.

Veitech arbetar för närvarande även i tidiga skeden av två andra projekt, en skola och ett kontor.

– Det avgörs under Q1 om vi går vidare med produktion, men det ser lovande ut så här långt, säger Karl Stenqvist.

Veitech har i dag sju anställda och får ytterligare två nya medarbetare den 1 februari.

– Det är två breda installationsprojektledare med erfarenhet inom el, VVS och styr. Vi anställer troligen ytterligare några personer under 2017 i takt med att vi tecknar nya kontrakt. Det behöver vi om båda de nya projekten går i lås.