Logga in

Jonas tar över efter Jonas på ÅF

Publicerad
30 jan 2017, 10:01

Han blir ny vd och koncernchef på teknikkonsultföretaget ÅF.

Jonas Gustavsson tillträder senast den 1 augusti och ersätter Jonas Wiström som efter 15 år har begärt att få lämna sin position.

– Jag är stolt och glad över att kunna presentera Jonas Gustavsson som ny vd och koncernchef, säger styrelseordförande Anders Narvinger. Han är en kompetent ledare och har i sin position som chef för Sandvik Machining Solutions visat att han har djup förståelse för hur man skapar tillväxt i en komplex, innovationsdriven verksamhet.

Jonas Gustavsson är 50 år och har haft olika ledande positioner inom Sandvik sedan 2008. Tidigare har han bland annat haft olika ledande positioner inom Rotax, Bombardier och på ABB.

– Jag är hedrad över att få ta över som vd efter Jonas Wiström och att få leda ett företag med så stark kompetens och innovationskraft, säger Jonas Gustavsson. Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med ÅF:s medarbetare, styrelse och kunder för att ta nästa steg i företagets utveckling och skapa innovativa och hållbara lösningar.