Logga in

Skånskt installationsbolag får order värd 45 miljoner

Publicerad
29 nov 2016, 16:26

Landskronabaserade GC-gruppen har fått uppdraget av Peab och Paulsson Fastigheter att projektera och sköta samtliga installationer i ett nytt storhotell och ett sammanhörande lägenhestprojekt i Landskrona.

Prestigeordern till GC-gruppen omfattar projektering och installation av samtliga installationsdiscipliner i det påbörjade Hotel Öresund i Landskrona.

Det fyrstjärniga hotellet med 130 rum, spaanläggning, restaurang och konferens i storleksklassen 250 personer får utsikt över sundet. Installationen är högteknologisk och omfattar 8000 kvadratmeter. Därtill kommer arbeten på lägenhetsprojektet Stadskajen, eller som det lokalt kallas – Jönsaplan – som omfattar 5500 kvadratmeter.

För GC-gruppen har kontraktet stort värde i bolagsbygget. VD:n David Levin tror att omsättningen inom några år kommer öka från dagens 115 till 150 miljoner kronor. Ordern innebär också att bolaget behöver rekrytera minst ett tiotal elektriker och utöver det projektledare och projektörer. Idag sysselsätter företaget 70 personer, men David Levin tror att företaget inom fem år kommer ha fler än 100 anställda.

GC-gruppen har också andra stora projekt på gång, bland annat ska man installera ny kraft- och belysningsanläggning i den av Landskrona stad inköpta gamla Thornfabriken som ska byggas om till tvätteri.