Logga in

Rexel planerar fler nattöppna butiker

Publicerad
14 apr 2016, 15:18

Elinstallatörens läsare gillar verkligen Rexels koncept med dygnet-runt-öppna och obemannade grossistbutiker. Nu planeras för fler butiker runt om i landet med självbetjäning. Nästa steg är att dessa butiker har öppet 24/7. 

Elinstallatören berättade för några dagar sedan om Selgas nyöppnade grossistbutik i Gällivare. På vår Facebooksida har reaktionerna varit många och positiva.

På hyllorna i butiken i Gällivare finns 2 400 artiklar. Ett antal trogna kunder har fått ”nycklar” till butiken och kan handla när som helst på dygnet. Systemet inkluderar en hel del teknik i form av inpasseringssystem, kameraövervakning, larm, självscanning och IT-funktioner.

Joakim Löfvall, butik- och e-handelsdirektör på Rexel, som äger Selga, säger att företagets plan är att rulla ut självbetjäning i ett antal nya butiker redan till sommaren. Först ut blir med all sannolikhet Storel i Borås. Butikerna kommer att vara bemannade och ha ordinarie öppettider, men kunderna kan nyttja butiken under övriga tider för självbetjäning där orderläggning sker via app.

– Det finns stora fördelar med självbetjäning. Till exempel blir vår personal mer tillgänglig för att hjälpa kunderna. Dessutom får vi en ökad säkerhet i våra processer, säger Joakim Löfvall.

Nästa steg är dessa butiker utvecklas mot dygnet-runt-öppet och utan personal kvällar, nätter och helger, enligt samma upplägg som i Gällivare. Inget är dock spikat utan responsen från kunderna blir avgörande.

– Vi vill veta om kunderna är mogna för det här. I en obemannad butik finns ju ingen personal att tillfråga. Å andra sidan är tillgängligheten förstås en stor fördel.