Ny installationskoncern shoppar el i syd

Publicerad 17 nov 2015, 15:07

Elexpressen i Lund AB blir en ny del av Instalco. Liksom tidigare köpta bolag behålls varumärket intakt. “Vår personal och våra kunder kommer inte märka någon större skillnad, säger Thomas Isacsson, El-exrepssens tidigare vd och ägare.

El-expressen är det 14:e bolaget att förvärvas av Instalco-koncernen vars vision är att bli en branschledare inom installation. El-expressen etablerades 1986 av Thomas Isacsson som nu alltså säljer bolaget.

– Vi ser det som en bekräftelse på att vår verksamhet är välmående och har genomtänkta värderingar, säger Thomas Isacsson.

Instalco-gruppen, som bildades 2014, omsätter 1,5 miljarder kronor men till skillnad från andra koncerner får bolagen som köps upp behålla sina varumärken och liten integration sker.

– För vår personal och våra kunder ser vi det som en trygghet att Instalco finns i bakgrunden. Vår personal och våra kunder kommer inte märka någon större skillnad i vår verksamhet, vi kommer arbeta vidare som tidigare, säger Thomas Isacsson.

Lundabaserade El-Expressen blir det andra elföretaget för Instalco region syd jämte El-Pågarna i Malmö som införlivades i maj. Sett till hela Instalco är El-Expressen det fjärde företaget inom el i koncernen som i övrigt har en tyngdpunkt mot VVS och ventilation.

– El-Expressen kommer tillföra mycket kompetens inom el och samarbeta med de övriga bolag som ingår i Instalco-gruppen. Vi ser en tillväxt i regionen och kommer att leta efter ytterligare värlernommerade bolag inom installationsbranschene, säger Per Sjöstrand, koncernchef Instalco.