Instalco in på marknaden i Östergötland

Publicerad 25 jun 2015, 09:14

Vallacom blir en del av Instalco som genom förvärvet stärker sin position på elsidan och kommer in på en, för koncernen, ny marknad. Vd Per Sjöstrand öppnar för fler köp i länet.

 

– Vi ser Östergötland som en tillväxtregion och kommer att leta efter ytterligare bolag i regionen, det säger Instalcos koncernchef Per Sjöstrand.

Instalco planerar att bli rikstäckande på installation, både på rör-, ventilation och elsidan. Koncernen bildades under 2014 och har fortfarande en kraftigt övervikt av VVS-företag. Förvärvet av Vallacom stärker koncernen inom elinstallation.

Elinstallatören har tidigare skrivit om Instalcos annorlunda integrationsstrategi och köpet av Vallacom i Linköping är inget undantag.

– Jag är glad att jag nu hittet en lösning som gör att Vallacom och våra anställdas framtid är tryggad. Jag ser fram emot de möjligheter som detta samarbete kan ge oss med övriga företag i gruppen.

Det säger Peter Andersson, vd och ägare till Vallacom som nu blir delägare i Instalco-koncernen. Han och de andra anställda i bolaget kommer fortsätta i sina nuvarande roller. Verksamhet, organisation och pågående projekt fortsätter som tidigare.

Vallacom grundades 1995 i en källarlokal i stadsdelen Valla i Linköping. Idag har bolaget 50 anställda och omsätter 75 miljoner kronor. Verksamhetsområden är installation av el, kabel-tv, fiber, nätverk, data och solceller samt energibesparingsåtgärder.

Instalco tillkännager samtidigt köpet av ventilationsföretaget Bi-Vent i region syd.