LED-marknaden växer med industribelysning

Publicerad 18 mar 2015, 11:35 | Uppdaterad 15 apr 2021

Den globala marknaden för LED-ljuskällor för industrin spås växa till 20 miljarder kronor i år, enligt Ledinside som också spår marknadsvärdet fram till 2018.

Ljuskällor för industriellt bruk spås utgöra en allt större del av marknaden för LED-ljuskällor. Enligt LEDinsides prognos kommer marknaden i år vara värd 20 miljarder kronor globalt och 34 miljarder kronor 2018.

Producenternas satsning på ljus för industrin är svaret på allt högre prispress på konsumentmarknaden. Eftersom industriljus har längre drifttid är vinsten också högre med att byta till energisparande LED-ljus. Samtidigt som ljuskällor anpassade för industrikrav blivit allt bättre så har de också sjunkit i pris. Utvecklingen av produkterna och hög vinstmarginal på marknaden för industriljus har lett till stor konkurrens bland företag inom både dioder och armaturer och den spås bestå för perioden 2015-2016, enligt rapporten.

Störst andel av industrimarknaden har ljuskällor för hög och låg takhöjd och enligt rapporten förväntas ljuskällor på 80-250W bli marknadsstandard och i det segmentet spås också förbättrad prestanda.