Malmö stad förlänger avtalet med Schneider Electric

Publicerad 19 feb 2015, 12:04

Malmö stad har förlängt avtalet med Schneider Electric kring trygghetskameror i skolor och andra kommunala fastigheter.

Avtalet mellan Malmö stad och Schneider Electric berör 1500 trygghetskameror varav 1300 sitter på grund- och gymnasieskolor och resterande på gruppboenden, museer och garage.

Det ursprungliga avtalet om inventering, service, installation och uppgradering löper till 28 maj i år, men nu har det blivit förlängt med ett år. Syftet med kamerorna är att öka trygghet och säkerhet och att kunna bevaka larmade lokaler som ska vara tömda nattetid.

– Vi är glada över att ha kunnat bidra till att göra Malmö till en tryggare stad och över det fortsatta förtroendet. Kamerorna som är uppkopplade till Malmö stads egen larmcentral medför besparingar för stora belopp, säger Marcus Borgen, chef för affärsområdet säkerhet på Schneider Electric syd.