Instalco tar hem sitt första storprojekt

Publicerad 20 okt 2014, 10:43

Den relativt nya installationsjätten Instalco har tagit hem sitt första storprojekt i och med att man ska sköta samtliga huvudinstallationer till bostadsprojektet Väsby Fyr i Upplands Väsby, strax utanför Stockholm. Ordervärdet ligger på cirka 9,5 miljoner kronor.

Instalco har ambitionen att bli den ledande aktören i branschen. Koncernen, som ägs av riskkapitalbolaget FSN Capital, har nyligen köpt fem installationsföretag – Orab Entreprenad i Gävle, Rörgruppen i Sollentuna, VVS-Metoder Stockholm, Klimatrör i Stockholm och PoB:s Elektriska AB i Uppsala. Koncernen har 360 anställda och en omsättning på närmare 600 miljoner kronor.

Instalcos nyvunna projekt sker i 50 hyresrätter som byggs ovanpå ett parkeringsgarage, åt bostadsutvecklaren Brabo. VVS-delen är den största i projektet, men i uppdraget ingår alltså även elinstallationer, som sköts av PoB:s Elektriska AB. Ordervärdet för elinstallationsdelen är tre miljoner.

Projekteringen pågår och produktionsstart är planerad till november 2014. Projektet ska vara färdigställt vid årsskiftet 2015-2016.

Tidigare i år sa Instalcos koncernchef Per Sjöstrand till Elinstallatören att installationsbranschen är en spännande bransch med goda tillväxtutsikter.

– Det är en bransch som drivs av bland annat bostadsbrist och renoveringsbehov, och det finns utrymme för en aktör som kan erbjuda helheten.