Svenskarna vill ha kvar ROT

Publicerad 10 jul 2014, 09:10

ROT-avdraget har en bred folklig förankring, enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen Målarmästarna, som pekar på en undersökning som analysföretaget Demoskop genomfört.

Vid fyra tillfällen sedan hösten 2013 har Demoskop frågat svenskarna vad de anser om ROT-avdraget. 77 procent tyckte det var bra med avdraget, bland annat för att antalet svartjobb minskar i och med att avdraget finns.

– Svenskarnas attityder gentemot svartjobb har förbättrats avsevärt de senaste åren, där fler vill göra rätt för sig. Detta är oerhört positivt. Men vi kan också konstatera att det faktiskt finns en stark koppling mellan ekonomi och köp av hantverkstjänster. Skulle ROT-avdraget avskaffas ser vi en betydande risk att många köpare faller tillbaka i gamla mönster, säger Målarmästarnas vd, Björn Hellman, i ett pressmeddelande.