Goodtech styr allt i landets största passivhus

Publicerad 2 maj 2014, 11:34

Goodtech ska stå för all fastighetsstyrning i vad som kommer bli Sveriges största passivbyggnad – Rättspsykiatriskt centrum (RPC) i Trelleborg. Byggnaden ska stå klar 2016 och blir ett centrum för högspecialiserad rättspsykiatrisk vård, forskning och utbildning.

Ett passivhus kännetecknas av att byggnaden är mycket energieffektiv, vilket halverar energianvändningen jämfört med ett konventionellt bygge. Goodtechs uppdrag omfattar integrering av samtliga fastighetssystem i det överordnade styr- och övervakningssystemet Citect.

– Vi är stolta över detta framtidsprojekt där vi som leverantör får möjlighet att visa vår kompetens gällande styr- och övervakningssystem. Vårt bidrag till en bättre värld är i detta projekt genom integration av hållbara, öppna och energieffektiva lösningar, säger Marjan Antic på enheten Projektförsäljning på Goodtech.

Goodtech är ett av de företag som kan möta kraven om integration från öppna SCADA- och PLC-system till styr- och övervakningssystemet. Systemet hanterar även signaler från byggnadens egna gröna energi på fastigheten, alltså från solceller och vindkraftverk.