Logga in

Elektriker Flygplatsljus

Stockholm | Ansök senast 2 juni, 2023

Är du elektriker och vill ha en betydande roll för flygplatsen då teknik, funktion och tillgänglighet är väldigt viktiga aspekter på flygplatsen? Då är den här rollen för dig! Vi erbjuder ett arbete i en miljö som präglas av förändring och utveckling, där du får möjlighet att bidra med din kompetens och erfarenhet.

Vi är ett starkt team bestående av nio kollegor på Stockholm Arlanda Airport och tillsammans jobbar vi för att flygplatsljusen fungerar korrekt så att flygplanen kan starta och landa säkert på vår flygplats. Vi söker nu en ny kollega som vill medverka i utvecklingen av vårt arbete.

Dina arbetsuppgifter

Som Elektriker flygplatsljus kommer du att utföra tillsyn, installation, drift och underhåll av Stockholm-Arlanda Airports flygplatsljusanläggningar och tillhörande styrsystem. På flygplatsen finns ca 16.000 ljusarmaturer som matas av högspänningsslingor och styrs individuellt av styrsystem. Du ansvarar för att uppgifterna utförs i enlighet med gällande underhållsplan och regelverk.

Du kommer att få jobba i projekt som löpande pågår på flygplatsen och även vara med och utveckla vår enhet.

Din profil

Vi vill att du;

  • har genomgått el utbildning på Gymnasienivå eller motsvarande.
  • har erfarenhet av praktiskt arbete inom elinstallations området med slutförd lärlingstid enligt ECY med totalt 4 års yrkeserfarenhet av el installationsarbete. 
  • har god fysik då jobbet kräver tunga lyft och obekväma arbetsställningar i brunnar utomhus under årets alla säsonger.
  • du har flytande kunskaper i svenska i tal och skrift
  • du har goda kunskaper i engelska
  • du har körkort då du kommer att behöva använda bil för att dig runt i verksamheten

Det är meriterande om du;

  • har körkort med C-behörighet
  • har kunskaper inom styrsystem och högspänning


Tjänsten är placerad på Stockholm-Arlanda Airport och kan även stötta upp andra flygplatser inom Swedavia. Tjänsten innebär skiftgång med eventuell beredskap.

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.


För frågor kontakta

Per Mörk
072-1709588