Logga in

Drifttekniker el till Swedavia

Sigtuna | Ansök senast 28 maj, 2023

Vi söker en driven Drifttekniker El till vårt engagerade och nytänkande El team!

Swedavia Energis utvecklingsresa inom elektrifiering och digitalisering av flygplatsen fortsätter och erbjuder nu nya spännande möjligheter. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss fortsätta lyckas och utvecklas. 

Du kommer att ingå i ett team som har drift-, underhålls-, och utvecklingsansvar för stora delar av Stockholm Arlanda Airports elsystem, såsom anläggningar för högspänning, reservkraft, UPS, laddning, belysning, elproduktion genom solceller med tillhörande styr- och övervakningssystem. Teamet ansvar även för felavhjälpning utanför ordinarie arbetstid genom vår beredskapsfunktion

Dina arbetsuppgifter

I  den här rollen arbetar du både självständigt och tillsammans med kollegor. Vårt fokus är inställt på att genom ett framgångsrikt förebyggande underhåll och anläggningsutveckling kunna minimera behovet av akut felavhjälpning och uppfylla våra kunders förväntningar, din insats kommer vara viktig för oss i strävan att nå våra mål. Vi är på en väldigt spännande elektrifiering- och digitaliseringsresa av Stockholm Arlanda Airport så rollen är utvecklande och utmanande. Här får du också möjlighet att verkligen se resultat av ditt arbete på långsikt. 

Befattningen omfattas av beredskapstjänst ca var 6:e vecka.

Din profil

Vi vill att du;

  • har en dokumenterad examen från el-teknisk utbildning på minst gymnasienivå
  • har arbetat några år med el anläggningar
  • har god svenska i tal och skrift då svenska är vårt koncernspråk
  • är en van IT-användare i tex Office-paketet då 
  • har B körtkort då du behöver ta dig runt på flygplatsen med bil

vi ser det som mycket meriterande om du;

  • har kunskaper och erfarenheter av drift-, underhåll- och utveckling av anläggningar för högspänning
  • har kunskap om reservkraft, UPS, laddning, belysning, elproduktion genom solceller med tillhörande styr- och övervakningssystem
  • har erfarenhet av affärs/underhållssystem tex IFS


Urval sker löpande så sök redan idag!

Att arbeta på Swedavia

Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.


För frågor kontakta

Thomas Olsson
072-1709551