Logga in
Detta är en annons från EasyFairs
Detta är är en annons från EasyFairs

Intresset för solceller hetare än någonsin när Elmässan gör comeback i höst

Under fjolåret slogs det rekord i antal anslutna solcellsanläggningar, över 30 000 installerades och vid årsskiftet fanns över 90 000 elnätsanslutna solcellsanläggningar i Sverige. En ökning med 46% jämfört med 2020. Totalt har hushållen runt om i landet investerat 2.5 miljarder kronor i solel under året. Intresset är med andra ord stort och på Elmässan fortsätter vi att sätta solenergi i stort fokus.

På Elmässorna i höst förvaltar vi det stora intresset för solenergi och dess betydelse för elbranschen. I mässhallarna väntar ett renodlat område för solenergi, något som anordnas i samarbete med Svensk Solenergi. Här samlas ledande leverantörer som IBC Solar, Krannich Solar och Kostal Solar och presenterar sina spännande lösningar.

Solenergi tar även plats i vårt scenprogram. Anna Werner, VD på Svensk Solenergi, kommer till båda mötesplatserna för att tala och dela med sig av sin expertkunskap. Dessutom tillägnar vi en halvdag helt till allt kring solenergi och solceller. Vi tar in perspektiv från röster kring energieffektivisering och förnybar energi medsåväl installatören som montörens synvinkel.

”Intresset för att installera solceller är högt vilket ökar kravet på kontakter mellan leverantörer och installatörer för att underlätta i bryggan mot privatpersoner och fastighetsägare som vill investera i teknologin. Att besöka vår mötesplats ger dig alla verktyg för att möta de kraven och utbilda dig inom området, säger Lina Schewenius Lund, Head och Cluster på Elmässorna

Fokus på produktnyheter

Efter flera år bakom skärmar och digitala demos är behovet stort av att få känna, klämma och testa produktnyheterna från utställarna på plats. Elmässan har alltid haft ett stort fokus på just detta, något som vi tror kommer öka än mer när möjligheten till att ses fysiskt är tillbaka.

Elmässan i Malmö samkör med FastighetsMässan

I Malmö har vi valt att återigen arrangera Elmässan sida vid sida med FastighetsMässan. Tillsammans bildar de en större mötesplats med tydliga synergier inom områden som solceller, laddning, energi och fastighetslösningar.

Välkommen till Elmässan i höst! 14-15 september på Malmömässan & 19-20 oktober på Kistamässan.

Hämta din gratisbiljett!

Elmässan i Malmö: https://bit.ly/3N2mZGV

Elmässan i Stockholm: https://bit.ly/3a5vHWq