Logga in

Konkurs för skånskt 100-miljonersbolag inom elkraft

Publicerad
5 jun 2024, 08:32

Ett entreprenadbolag inom elkraft försattes i fredags i konkurs av Hässleholms tingsrätt. Bara 2 anställda berörs, vad hade hänt sedan bokslutet för 2022 då bolaget sysselsatte 13?

Skandinavisk elkraft AB som år 2022 omsatte 104 miljoner kronor sattes på egen begäran i konkurs den 31 maj. Bolaget var verksamt inom bland elentreprenadtjänster som luftledningsbyggnation, lokalnät och elnät. Det hade enligt senaste bokslutet 13 anställda. Men enligt konkursansökan berörs bara 2 personer av konkursen.

Läs också:
Tvist om betalning med Peab – elinstallatör med 40 anställda i konkurs

Läs också:
Växte med 35 miljoner på fyra år – nu har elfirman gått i konkurs

– Bolaget har haft betalningsproblem och stora skulder. Under en period före konkursen har man valt att i stort sett avveckla verksamheten.

Det säger konkursförvaltaren advokat Niklas Sigesgård. Problemen i bolaget har pågått åtminstone sedan hösten 2023. Då valde företagets bank att säga upp deras möjlighet till kredit vilket bidrog till ansträngd likviditet.

– Jag kommer att utreda vad som har hänt. Det som går att säga nu är att företaget har haft svårt att slutfakturera projekt, säger Niklas Sigesgård. 

Skandinavisk elkraft AB grundades år 2012.