Logga in

“Lokala förankringen viktig för oss”

Publicerad
30 maj 2016, 15:14

Midroc Electro köper Elkraft i Lysekil, ett elteknikbolag med 16 anställda som samtliga följer med till den nya ägaren.

– Den lokala förankringen är viktig för oss.

Det säger Christer Jardemark, avdelningschef för Midroc Electro i Lysekil till Lysekilsposten.  

Säljaren, Bengt Henriksson har ägt Elkraft sedan 1990 men började i företaget för 40 år sedan när hans svärfar var ägare.  Enligt Allabolag.se gjorde företaget en förlust 2015 med 2,5 miljoner kronor. Antalet anställda har varierat men var förra året 18 personer.

Enligt Lysekilsposten skedde Midrocs övertagande av Elkraft i september 2015 och Bengt Henriksson skulle bli kvar i bolaget en tid för att stötta i övergången. Midroc Electro tog, med förvärvet, över Elkrafts gamla lokaler och även personal.